Gratis proeftraining? Bel 0593-370484 of mail info@fitnessstudiowesterbork.nl.     Volg ons op

Groepstraining

Spinning

Spinning is een fietstraining op muziek waarbij je het uithoudingsvermogen en de spierkracht in de benen uitermate stimuleert.

De combinatie van fietsen met verschillende weerstanden en in verschillende lichaamspositie's maakt deze training zeer gevarieerd.

Vooral het trainen in groepsverband, in combinatie met de stimulerende en motiverende aanwijzingen van de trainer, zorgen er voor dat je alles op alles zet om deze training tot een goed einde te brengen.

Maandag 19:00 - 20:00 uur
Dinsdag 09:00 - 10:00 uur
Woensdag 20:00 - 21:00 uur 
Donderdag 19:30 - 20:30 uur (periode april t/m oktober niet)
Vrijdag 11:00 - 12:00 uur

Voor wielrenners en mountainbikers is deze training in de wintermaanden een goed alternatief.

Spinning Circuit

Spinning Circuit is een combinatie van een spinningles en spierversterkende oefeningen in circuitvorm. De eerste helft van de les bestaat uit spinning. Nadat je moegestreden bent volgt het deel met intensieve oefeningen.

Bij de oefeningen wordt onder andere gebruik gemaakt van dumbells, barbells en de creativiteit van de instructeur. Het circuitelement maakt van dit deel van de les een intensieve training, waarbij conditie en uithoudingsvermogen een grote rol spelen.

De spierversterkende oefeningen verbeteren de kracht van buik, rug, benen, armen en borst. Al met al een heel gevarieerde les die 45 minuten duurt.


Dinsdag 20:00 - 21:00 uur

"Spinning Circuit vergt het uiterste van je conditie en van je uithoudingsvermogen."

CyclePlus

CyclePlus is een spinningles op muziek, voor senioren en beginners.

Spinning houdt in dat gefietst wordt op een stationaire fiets waarbij heuvels, versnellingen en sprintjes kunnen worden nagebootst.

Een ervaren instructeur zorgt voor begeleiding en voor steeds weer een afwisselend parcours.

Dinsdag09:00 - 09:45 uur

""CyclePlus, minder intensief dan Spinning maar zeker zo uitdagend!""

Bodyfit

Bodyfit is een ultieme training waarbij je zowel conditieverbetering als vetverbranding stimuleert. Een gevarieerde les op muziek waarbij zowel step, aerobic en spierversterkende oefeningen aan bod komen.

De zestig minuten durende training is als volgt opgebouwd: Er wordt begonnen met een warming up van 10 minuten, waarbij een overgang wordt gecreëerd naar het aerobic- en stepgedeelte, dat 25 minuten duurt. Na het conditionele gedeelte volgen er spierversterkende oefeningen. Dit deel van de les duurt 15 minuten.

De les wordt afgesloten met een cooling down van 10 minuten.


Maandag 09:00 - 10:00 uur
Dinsdag 20:00 - 21:00 uur
Vrijdag 09:00 - 10:00 uur

"Een uiterst veelzijdige en gevarieerde training die voor iedereen geschikt is."

Streetdance

Vind je het leuk om te dansen op moderne muziek zoals R&B en HipHop en kun je niet stil blijven zitten bij het zien van muziekclips op MTV? Dan is streetdance wat voor jou.

Er zijn twee groepen streetdance. Alle groepen trainen op donderdagmiddag. Er is een groep voor kinderen van 7 tot 10 jaar en eentje voor kinderen van 10 tot 13 jaar.


Donderdag* 16:00 - 16:45 uur
Donderdag** 16:45 - 17:30 uur

* kinderen van 7 tot 10 jaar

** kinderen van 10 tot 13 jaar


"Doordat je in groepsverband danst stimuleer en motiveer je elkaar"

Zumba Fitness

Als je van dansen houdt en tegelijk een stevige work-out wil doen, dan is Zumba-Fitness iets voor jou!

Tijdens deze lessen vol met Zuid-Amerikaanse dansstijlen zoals de cumbia, merengue, salsa, reggaeton, mambo, rumba en calypso kan je aan je lichaam werken en plezier maken tegelijk.

Zumba is opgebouwd uit zowel basisstappen van de Zuid-Amerikaanse dansen als uit fitness/aerobics. Deze stappen zijn door iedereen gemakkelijk aan te leren. Zelfs kinderen en ouderen (senioren) kunnen de pasjes van de salsa, cumbia, mambo en merengue aanleren. Zumba is écht niet moeilijk doordat het eigenlijk gewoon helemaal niets uitmaakt of je het pasje correct uitvoert of niet, want… het is nu éénmaal ZUMBA!


Dinsdag 20:00 - 21:00 uur

"Zumba-Fitness werd ontwikkeld door de bekende danser en choreograaf Alberto “Beto” Perez die op een dag de muziek vergeten was die hij wilde gebruiken voor zijn aerobicsles. Hij had er dan ook niets anders op gevonden dan de muziek te gebruiken die hij zelf graag hoorde. Enkele cassettes werden uit zijn auto gehaald en Zumba-dansen was geboren."

Zumba Fitness is geschikt voor liefhebbers van dans, ongeacht leeftijd.

TotalFit

TotalFit is een leuke en gevarieerde les op muziek, waarbij allerei facetten van bewegen worden behandeld. Doel is altijd het verstevigen van spieren en het verbeteren van het uithoudingsvermogen.

Er wordt gewerkt in groepsverband. De groepsgrootte is ongeveer 15 personen. Onder leiding van een instructeur worden oefeningen gedaan voor buik, billen en benen maar ook de overige zones komen aan bod.

De oefeningen bestaan uit steps, aerobic gerelateerde oefeningen, oefeningen met weerstandselastiek en oefeningen met gewichtjes. Ook grondoefeningen worden niet vergeten.

Al met al een intensieve groepsles, geschikt voor jong en oud.

Maandag 09:00 - 10:00 uur
Donderdag  20:00 - 21:00 uur

"Het leuke van totalfit is de variatie. Doordat met allerlei hulpmiddelen kan worden gewerkt is de variatie bijna oneindig."

BootcampFit

Boot Camp! Doe mee met de nieuwste trend uit de VS! Bootcamp-Fit!

Deze les -in de buitenlucht!- zit vol met Tae-bo technieken, sit ups en push ups, kracht- en conditietrainingsvormen.

Een zeer uitdagende les met elke week weer nieuwe variaties! De training is altijd buiten, houdt dus rekening met de juiste kleding en buitenschoenen!

Maandag 18:45 - 19:45 uur
   

 

"In de Boot Camp les vind je de motivatie om je lichaam te vormen. Een actieve workout stimuleert je mentaal en fysiek en zal je binnen de kortste keren laten zweten."

CircularFit

CircularFit, fit in 40 minuten! Voor mensen met weinig tijd en die het toch belangrijk vinden om regelmatig voldoende te bewegen, bieden wij CircularFit. Hierbij worden spierversteviging, gewichtsvermindering en verbetering van het uithoudingsvermogen gerealiseerd in een training die slechts 40 minuten duurt.

CircularFit kan naargelang de belastbaarheid van de deelnemer op een zeer lage tot extreem hoge intensiteit worden uitgevoerd. De training is altijd in circuitvorm, hetgeen inhoudt dat tijdens de training geen rustmomenten ontstaan. Deelnemers beginnen met een warming-up op één van de reguliere cardio-apparaten, waarna men instapt in het Circular circuit. Één ronde duurt ongeveer tien minuten. Na drie ronden ben je klaar. Inclusief warming-up ben je in 40 minuten klaar met je training. De training wordt individueel uitgevoerd op onze speciale Circular toestellen.

Maandag 08:30 - 22:00 uur
Dinsdag 08:30 - 12:00 uur
  15:00 - 22:00 uur
Woensdag 08:30 - 12:00 uur
  15:00 - 22:00 uur
Donderdag 08:30 - 12:00 uur
  15:00 - 22:00 uur
Vrijdag 08:30 - 12:00 uur
  15:00 - 21:00 uur
Zaterdag 08:30 - 12:00 uur 

"Deze trainingsvorm is ook bijzonder geschikt voor senioren, mensen met diabetes, artrose, fybromyalgie of reumatische aandoeningen. Voor deze groep mensen is bewegen in zijn algemeenheid erg belangrijk. Regelmatig bewegen heeft tot gevolg dat de doorbloeding van spieren, pezen en gewrichtsbanden wordt gestimuleerd en dat het kraakbeen zijn functie behoudt. Zo blijven gewrichten soepel. Naast de merkbare lichamelijke gevolgen van bewegen, krijgt u meer vertrouwen in uw eigen functioneren. Bovendien vermindert bewegen de kans op hart- en vaatziekten."

ClubPower

Wat is BodyPump?

BodyPump is een groepstraining waarbij gebruik gemaakt wordt van een halter met gewichten. De zwaarte van de gewichten kan individueel aangepast worden. De oefeningen worden ondersteund door herkenbare muziek. Je lichaam zal snel reageren op BodyPump. Spierconditie, spierversterking, spierversteviging en slanker worden zijn de gevolgen. Je zult je fitter voelen en je zult merken dat je meer energie hebt.

Er zijn vijf elementen die dit trainingsprogramma tot een succes maken:

* Veilig en effectief trainen onder begeleiding
* Samen trainen wat motiverend werkt
* Een goede en enthousiaste coach
* Muziek die zorgt voor motivatie en fun
* Eenvoud en dus voor iedereen

 
Voor wie is BodyPump?
BodyPump is voor iedereen die
doelgericht aan de slag wil gaan met training. Bodypump zal je blijven
motiveren om iedere week er tegen aan te gaan. Effectief werken aan je conditie, je gezondheid en een goed gevoel is met Bodypump binnen handbereik. Vrouwen en
mannen, beginners en gevorderden, jong en oud. Fitness oefeningen op muziek zonder ingewikkelde choreografiëen is de basis van Bodypump.
 

Combat Tae Bo

Combat is een uitdagende en energieke groepsles met technieken uit de Tae Bo, Karate en T'ai Chi. Dynamische stoot- en trap technieken worden ondersteund door motiverende muziek en zorgen voor een les vol fun, conditie- en coördinatieverbetering!

- Op dit moment hebben we geen Combat in ons lesrooster. Wanneer dit weer in ons lesrooster opgenomen wordt, maken we dat bekend via onze website en facebook- en twitterpagina.

FunBoxing

Donderdag 20:00 - 21:00 uur

Durf je de uitdaging aan?! Kom dan meedoen met deze krachtige en uitputtende les volop techniek, concentratie, coördinatie maar bovenal fun! Bij deze training ben je voornamelijk in tweetallen bezig met verschillende technieken uit de karate en het kickboxen. We hebben extra handschoenen, scheen- en armbeschermers klaarliggen voor iedereen die een proefles mee wil doen.
 

Club Yoga van Clubjoy!

Fitheid is veel meer dan fysiek sterk zijn. Een mens bestaat immers uit lichaam en geest. Jarenlang spreken we over het trainen van ons lichaam. Maar onze geest dan? Welzijn ofwel ons goed voelen is voor velen de doelstelling. Hoe geven we onszelf dat goede gevoel van een gezonde geest in een gezond lichaam? Juist: Club Yoga!

De oorsprong van Club Yoga vinden we in het verre oosten waar vele mensen vormen als Yoga en Tai Chi beoefenen. Deze oude culturen leven naar het begrip balans. Een levensstijl waar inspanning en ontspanning elkaar afwisselen. Club Yoga biedt je de kans deze rijke visie een onderdeel van je levensstijl te laten zijn. Goed op elkaar afgestemde oefeningen ondersteund door relaxte, motiverende en afwisselende muziek laten je een andere kant zien en voelen van jezelf. Geest en lichaam komen tot elkaar in een enerzijds dynamische en anderzijds ontspannende les.


   

"Bij Club Yoga vormen zes thema's samen een geheel. Enkele of meerdere van deze thema's komen samen in de oefeningen. Ademhaling, concentratie en meditatie zijn drie thema's waar de geest door wordt geprikkeld. Coördinatie, flexibiliteit en kracht vormen de drie thema's die het lichaam prikkelen."
Club Yoga is geschikt voor een brede doelgroep ongeacht leeftijd, niveau en geslacht.

Pilates

Pilates oefeningen zorgen voor een evenwichtige ontwikkeling van alle spiergroepen.

Door regelmatige oefening zal je houding verbeteren, zul je rechter gaan zitten en soepeler en gracieuzer bewegen.

Verbeterde longinhoud en circulatie door de diepe en gezonde manier van ademhalen is nog een belangrijk voordeel.

Verder worden de buik- en rugspieren versterkt en houding, evenwicht en controle over het lichaam verbetert.

"Pilates is een training voor lichaam en geest, ontwikkeld door Joseph Pilates. Omdat hij zelf een tengere jongen was, en op jonge leeftijd een zwakke gezondheid had, experimenteerde hij met allerlei vormen van sport en yoga om zijn lichaam sterker te maken."

55+ Fit. Fit in 50 minuten!

Dinsdag 9:30 - 10:20 uur

Donderdag 9:30 - 10:20 uur

Deze training op de CircularFit circuit-apparuur is eigenlijk voor alle leeftijden geschikt, maar vooral ook voor de 55+ -er die lekker wil blijven bewegen en in conditie wil blijven. Onder begeleiding van de trainer sport u 3 ronden intensief op de Circular Fit apparaten. Na afloop volgt een cooling down d.m.w. het rekken en strekken van de spieren. Na dit centrale gedeelte is een ieder vrij om nog verder gebruik te maken van de andere apparatuur in de fitness.

Hardloopgroep

Op dit moment is er geen hardloopgroep actief. Wanneer we weer beginnen met een nieuwe groep maken we dit via website/facebook/twitter bekend.