Gratis proeftraining? Bel 0593-370484 of mail info@fitnessstudiowesterbork.nl.     Volg ons op

Fitheidstesten

Om u goed te kunnen begeleiden in de fitness en om de voortgang van uw doelstellingen te kunnen monitoren, willen we bij de intake de volgende testen en metingen met u doen (niet verplicht). De test- en meetgegevens die worden geregistreerd voordat u aan de slag gaat met uw persoonlijk trainingsschema zijn: lichaamsgewicht, vetpercentage, spiermassa, BMI, rustverbranding, inschatting van de fysieke leeftijd, bloeddruk en uithoudingsvermogen.

Lichaamsgewicht, vetpercentage, spiermassa, BMI en fysieke leeftijd; worden gemeten op een professionele en medisch gecertificeerde Body Composition Analyzer van het merk Tanita.

De bloeddruk wordt gemeten met een elektronische meter van het merk Medisana.

Het uithoudingsvermogen wordt getest d.m.v. een fietsproef waarmee een inschatting wordt gemaakt van de VO2 max, het zogenaamde maximale zuurstof-opnamevermogen. Deze test is submaximaal dat wil zeggen: voor iedereen haalbaar. De testintensiteit is echter wel direct afhankelijk van conditie, spierkracht en hartfrequentie. De fietsproef wordt uitgevoerd op een geijkte en medisch gecertificeerde Lode fietsergometer m.b.v. hartslagmeting van het merk Polar.


Waar u rekening mee dient te houden voor de fittest:

Aircheck & fittesten

De Aircheck testapparatuur is dezelfde professionele apparatuur die sportartsen en inspanningslabs gebruiken om zuurstofopname en CO2 afgifte te meten. Hiermee kunnen de volgende testen gedaan worden:

Aircheck Vetverbrandingstest

De Vetverbrandingstest is een simpele inspanningstest op de fiets of loopband waarbij u zich niet maximaal hoeft in te spannen. Met deze test kan exact bepaald worden hoeveel gram vet en koolhydraten u bij een bepaalde hartslag verbrandt. Zodoende kan de optimale individuele vetverbrandings- hartslagzone bepaald worden. Wilt u succesvol gewicht verliezen? Dan is deze test een onmisbare hulp!

Aircheck Maximale Inspanningstest

Wilt u weten hoe uw inspanningsvermogen er precies voorstaat? Doe dan de Maximale Inspanningstest! Dit is een test op de fiets of loopband waarbij u zich maximaal inspant. Er wordt een exacte meting en bepaling gedaan van het maximale zuurstofopnamevermogen (bij professionele sporters wel bekend als de ‘VO2 max’), het omslagpunt (de hartslag waarop u begint te ‘verzuren’) en uw persoonlijke hartslagzones voor optimale training.

Aircheck Rust-calorieverbrandingstest

Deze meting in rust geeft informatie over het aantal calorieën dat u in rust verbrandt. In de diëtetiek staat dit bekend als het ‘rustmetabolisme’. Ook deze test is onmisbaar bij succesvol gewicht verliezen! Na de test hebt u namelijk precies in beeld hoeveel calorieën u in rust verbrandt. Hier kunt u vervolgens uw calorie-inname exact op aanpassen. Op deze manier wordt voorkomen dat het welbekende ´jojo-effect´ optreedt.

Bij alle testen krijgt u een uitgebreide rapportage van- en uitleg over de resultaten. Daarnaast krijgt u ook een professioneel advies over het verder te volgen -voor u meest effectieve- trainingsschema.

Om de test te kunnen uitvoeren wordt gebruikt gemaakt van een mondkapje en volume transducer voor persoonlijk gebruik. Deze zorgen ervoor dat alle in-en uitgeademde lucht geanalyseerd kan worden. Na de test krijgt u het setje mee en kan het gebruikt worden voor de volgende test (normaal gesproken na ong. 3 maanden).

Aircheck meetapparaat en mondkapjes:

Prijzen

  leden niet-leden
Mondkapje en volumetransducer € 12,50 € 15,-
Aircheck Vetverbrandingstest € 39,- € 49,-
Aircheck Maximale Inspanningstest € 69,- € 89,-
Aircheck Rust-calorieverbrandingstest € 19,- € 29,-