Aircheck & fittesten

De Aircheck testapparatuur is dezelfde professionele apparatuur die sportartsen en inspanningslabs gebruiken om zuurstofopname en CO2 afgifte te meten. Hiermee kunnen de volgende testen gedaan worden:

Aircheck Vetverbrandingstest

De Vetverbrandingstest is een simpele inspanningstest op de fiets of loopband waarbij u zich niet maximaal hoeft in te spannen. Met deze test kan exact bepaald worden hoeveel gram vet en koolhydraten u bij een bepaalde hartslag verbrandt. Zodoende kan de optimale individuele vetverbrandings- hartslagzone bepaald worden. Wilt u succesvol gewicht verliezen? Dan is deze test een onmisbare hulp!

Aircheck Maximale Inspanningstest

Wilt u weten hoe uw inspanningsvermogen er precies voorstaat? Doe dan de Maximale Inspanningstest! Dit is een test op de fiets of loopband waarbij u zich maximaal inspant. Er wordt een exacte meting en bepaling gedaan van het maximale zuurstofopnamevermogen (bij professionele sporters wel bekend als de ‘VO2 max’), het omslagpunt (de hartslag waarop u begint te ‘verzuren’) en uw persoonlijke hartslagzones voor optimale training.

Aircheck Rust-calorieverbrandingstest

Deze meting in rust geeft informatie over het aantal calorieën dat u in rust verbrandt. In de diëtetiek staat dit bekend als het ‘rustmetabolisme’. Ook deze test is onmisbaar bij succesvol gewicht verliezen! Na de test hebt u namelijk precies in beeld hoeveel calorieën u in rust verbrandt. Hier kunt u vervolgens uw calorie-inname exact op aanpassen. Op deze manier wordt voorkomen dat het welbekende ´jojo-effect´ optreedt.

Bij alle testen krijgt u een uitgebreide rapportage van- en uitleg over de resultaten. Daarnaast krijgt u ook een professioneel advies over het verder te volgen -voor u meest effectieve- trainingsschema.

Om de test te kunnen uitvoeren wordt gebruikt gemaakt van een mondkapje en volume transducer voor persoonlijk gebruik. Deze zorgen ervoor dat alle in-en uitgeademde lucht geanalyseerd kan worden. Na de test krijgt u het setje mee en kan het gebruikt worden voor de volgende test (normaal gesproken na ong. 3 maanden).

Aircheck meetapparaat en mondkapjes:

Aircheck meetapparaat en mondkapjes

Prijzen

  leden niet-leden
Mondkapje en volumetransducer € 12,50                   € 15,-                   
Aircheck Vetverbrandingstest € 39,- € 49,-
Aircheck Maximale Inspanningstest € 69,- € 89,-
Aircheck Rust-calorieverbrandingstest € 19,- € 29,-

Testopstelling Aircheck