Testen en meten

Om u goed te kunnen begeleiden in de fitness en om de voortgang van uw doelstellingen te kunnen monitoren, willen we bij de intake de volgende testen en metingen met u doen (niet verplicht). De test- en meetgegevens die worden geregistreerd voordat u aan de slag gaat met uw persoonlijk trainingsschema zijn: lichaamsgewicht, vetpercentage, spiermassa, BMI, rustverbranding, inschatting van de fysieke leeftijd, bloeddruk en uithoudingsvermogen.

Lichaamsgewicht, vetpercentage, spiermassa, BMI en fysieke leeftijd; worden gemeten op een professionele en medisch gecertificeerde Body Composition Analyzer van het merk Tanita.

De bloeddruk wordt gemeten met een elektronische meter van het merk Medisana.

Het uithoudingsvermogen wordt getest d.m.v. een fietsproef waarmee een inschatting wordt gemaakt van de VO2 max, het zogenaamde maximale zuurstof-opnamevermogen. Deze test is submaximaal dat wil zeggen: voor iedereen haalbaar. De testintensiteit is echter wel direct afhankelijk van conditie, spierkracht en hartfrequentie. De fietsproef wordt uitgevoerd op een geijkte en medisch gecertificeerde Lode fietsergometer m.b.v. hartslagmeting van het merk Polar.


Waar u rekening mee dient te houden voor de fittest:

  • gebruik de avond van te voren geen alcoholische dranken;
  • de ochtend voor de intake geen koffie drinken;
  • 2 uur voor de test geen zware maaltijd meer gebruiken;
  • 2 uur voor de test niet meer roken;
  • de dag voor de test geen zware training uitvoeren.